Philips behaald omzetgroei van 6 procent in tweede kwartaal 2019

Het medische technologiebedrijf Philips draait goed. Het bedrijf heeft een goed resultaat in het tweede kwartaal in 2019 weten te behalen. In totaal nam de omzet toe met 6 procent in dit kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018. Dit bericht werd maandag 22 juli 2019 door Philips bekend gemaakt aan de media.

In totaal namen de opbrengsten van het bedrijf toe tot 4,7 miljard euro. Deze opbrengsten waren eerder nog 4,3 miljard euro. De groei in de omzet is daardoor ook hoger dan de omzetgroei die het bedrijf wist te behalen in het eerste kwartaal van 2019. In het eerste kwartaal van 2019 steeg de omzet namelijk nog 4,5 procent bij Philips. Philips-topman Frans Van Houten geeft aan dat hij heel tevreden is over de omzetgroei van het bedrijf. Hij heeft het over een brede groei van het bedrijf waarin alle takken van Philips hebben bijgedragen.

Niet alleen de omzet van Philips nam toe ook de winst. Zo steeg de winstmarge van het bedrijf met 0,6 procent. Daardoor kwam het totale percentage winstmarge uit op 11,8 procent. De orderportefeuille van het bedrijf liet ook een stijging zien, deze kwam uit op acht procent. Philips is positief over de rest van 2019. Naar verwachting zal de groei van het bedrijf ook in de tweede helft van dit jaar voortzetten. Tot 2020 wil het bedrijf per jaar 4 tot 6 procent autonome omzetgroei realiseren.