Percentage flexwerkers neemt toe onder werknemers van 25 tot 35 jaar in 2016

Op woensdag 17 augustus 2016 maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend dat er steeds minder werklozen in Nederland zijn in de leeftijd van 25 tot 30 jaar. Dat is niet het enige opvallende dat het CBS woensdag te melden had. Het statistiekbureau heeft namelijk ook onderzocht hoeveel procent van de werknemers in deze leeftijdscategorie flexwerker zijn of op flexibele basis werken.

In de periode van 2008 tot en met 2012 varieerde het aandeel 25- tot 30-jarige werknemers met een flexibel dienstverband van ongeveer 22 procent tot meer dan 24 procent. Dit percentage is voor alle werknemers in de leeftijd van 25 tot 45 jaar in diezelfde periode gelijk gebleven. Vanaf 2012 is er echter een duidelijk verschil merkbaar. Vanaf dat jaar steeg het aantal werknemers dat tot 30 jaar werkzaam was in Nederland op flexibele basis tot 31 procent in kwartaal twee van 2016. Ook voor de leeftijdsgroep tot 35 jaar nam het aantal flexwerkers verhoudingsgewijs toe. In deze groep steeg het aantal werknemers dat op flexibele basis werkzaam was van 13 procent naar ruim 18 procent.

Reactie van Technisch Werken
Voor jongere werkzoekenden is een uitzendbureau een ideale oplossing. Doormiddel van uitzendwerk kom je bij verschillende bedrijven terecht en kun je jezelf ontwikkelen. Je kunt tijdens je werk nieuwe vaardigheden aanleren die je verder kunnen helpen op de arbeidsmarkt. Je leert wat je goed kan en minder goed kan uitvoeren. Bovendien kun je aan uitzendwerk ook een vast contract overhouden bij het bedrijf waar je door het uitzendbureau bent bemiddeld. Geen wonder dat veel werkzoekenden bij uitzendbureaus binnen lopen om zich te laten inschrijven.

Deze inschrijvingen kunnen tegenwoordig ook steeds vaker online worden gedaan. Het is van te voren wel van belang dat je weet welk werk je precies zoekt zodat een uitzendbureau gericht passend werk kan zoeken. Daarnaast kun je voor je zelf de selectie maken bij welk uitzendbureau je de grootste kans hebt op passend werk. Een technisch uitzendbureau heeft een goed beeld van de ontwikkelingen in de technische markt en de technische vacatures die bij bedrijven open staan.  Naast technische uitzendbureaus zijn er nog verschillende andere branchegerichte uitzendbureaus in Nederland. vaak vragen deze uitzendbureaus wel om specifieke opleidingen en werkervaring. Dat willen ze graag terug zien op het cv omdat hun klanten daar om vragen.