Oriënteren op technische BBL opleiding in juli 2020

Veel BBL opleidingen beginnen in september weer net als de reguliere MBO opleidingen. Daarom is het verstandig om tijdig een goed beeld te krijgen van de opleidingen die in BBL varianten te volgen zijn. Tenminste als je een MBO-opleiding in BBL variant wil doen en niet in een BOL variant. BBL is in feite werken en leren. Dat zorgt er voor dat je veel in de praktijk aan de slag bent. Je werkt door de week bij een erkend leerbedrijf en leert daar vaardigheden en competenties in de praktijk toe te passen. Bij de meeste BBL opleidingen gaat de deelnemer 1 dag of 1 dagdeel naar school per week. De overige dagen is men aanwezig op de werkplek van het erkend leerbedrijf waarmee een praktijkovereenkomst is gesloten.

Verschillende BBL opleidingen in de techniek

Er is veel te kiezen tussen de BBL opleidingen. Ook als men al overtuigd is van het volgen van een BBL opleiding in de techniek is de keuze nog groot. Er zijn namelijk binnen de techniek ook enorm veel verschillende BBL opleidingen te volgen. Denk hierbij aan BBL mechatronica, BBL constructiebankwerker lasser, BBL installatietechniek, BBL elektrotechniek enzovoort. Elke school of opleidingsinstituut claimt de beste opleidingen met de grootste baangarantie te bieden. Dat is echter in de praktijk niet altijd het geval. Daarom is het belangrijk dat je van te voren goed op zoek gaat naar vacatures en welke opleidingen daarin gevraagd worden. Dan krijg je een beeld waar echt behoefte aan is op de technische arbeidsmarkt.

Aanmelden voor BBL

Mocht je zelf graag aan de slag willen met een BBL opleiding maar twijfel je nog welke opleiding bij je past neem dan contact op met Technicum uitzendbureau. Deze organisatie heeft opleidingsadviseurs en ervaren consultants in dienst die veel weten van de technische arbeidsmarkt en de opleidingen die men daarvoor kan volgen. Technicum heeft vestigingen door heel Nederland en is daardoor altijd bij je in de buurt. Wil je meer weten? Klik op de knop BBL Technicum in de menubalk en stuur je vraag in.