Technische vacatures in juli 2020

Er staat in juli 2020 verschillende technische vacatures open op de arbeidsmarkt. Het valt daarbij op dat veel vacatures van tijdelijke aard zijn. Dat betekent dat het gaat om vacatures voor tijdelijke contracten of voor flexwerk via uitzendbureaus in de vorm van uitzendcontracten. Er is met name veel vraag naar elektromonteurs, mechatronicamonteursmaar ook lassers, constructiebankwerkers en onderhoudsmonteurs worden veel gevraagd in technische vacatures op de arbeidsmarkt.

Let op! Veel tijdelijke vacatures lopen tot aan de bouwvak of juist voor de periode in de bouwvak. Een groot aantal bedrijven in de techniek kan geen garantie bieden wat er na de bouwvak verder gaat gebeuren. Trekt de arbeidsmarkt aan of vallen er vacatures weg? Dat is de vraag die veel bedrijven maar ook veel uitzendbureaus en werkzoekenden zichzelf stellen. Het antwoord op de vraag houdt sterk verband met de nationale en internationale ontwikkelingen op gebied van corona. De coronacrisis heeft voor verschuivingen op de arbeidsmarkt gezorgd. Er zijn vacatures weggevallen maar er zijn ook vacatures ontstaan.

Voor veel bedrijven is de onzekerheid groot. Ook nu de economie weer een beetje begint aan te trekken is er veel onzeker. De arbeidsmarkt staat onder druk. Uitzendbureaus en andere intermediairs merken deze ontwikkelingen direct in het vacatureaanbod. Het aantal uitzenduren neemt weer toe richting de bouwvak van 2020. Toch is de kans groot dat een deel van de uitzendkrachten en andere flexwerkers hun baan zullen verliezen vlak voor of juist vlak na de bouwvak. Alleen als de economische opleving goed stevig doorzet is de kans groot dat ook na de bouwvak veel technische vacatures op de arbeidsmarkt aanwezig blijven.