BBL installatietechniek interessante opleiding voor de technische arbeidsmarkt in 2019

Het tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt zorgt er voor dat steeds meer bedrijven in de techniek open staan voor het opleiden van technisch personeel. Met name in de installatietechniek en elektrotechniek zijn bedrijven veel bezig met opleiding en ontwikkeling omdat in deze sectoren het tekort aan personeel de komende jaren enorm is. Er staan duizenden vacatures open in de installatietechniek en elektrotechniek vanwege de drukte in de bouw. Daarnaast is er ook sprake van zeer veel projecten in de energietransitie.

Tekort aan personeel
De komende jaren worden tienduizenden woningen in Nederland verduurzaamd. Dat betekent niet alleen dat de woningen beter worden geïsoleerd, er wordt ook geld geïnvesteerd in zonnepanelen en duurzame verwarmingsbronnen zoals warmtepompen, hybrideketels, vergistingsinstallaties en stadsverwarming. Het belangrijkste aspect van deze installaties is dat ze vakkundig worden geïnstalleerd. Daarvoor zijn vakkrachten nodig. Als er te weinig monteurs beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt dan moet men nieuwe monteurs ontwikkelen. Daarvoor is BBL installatietechniek een interessante opleiding en BBL elektrotechniek ook. Met deze opleidingen is de kans op werk op de arbeidsmarkt ongeveer honderd procent.

Aanmelden voor BBL installatietechniek
Het is eenvoudig om je aan te melden voor een BBL opleiding in de installatietechniek. Via de knop BBL Technicum kun je jezelf aanmelden voor een BBL opleiding in deze sector. Er kunnen ook andere BBL opleidingen worden gevolgd via Technicum. Een opleidingscoördinator zal na het invullen van het aanmeldformulier contact met je opnemen voor een adviesgesprek. Dan krijg je altijd de BBL-opleiding die bij je past.