Onduidelijk of er dinsdag 13 oktober 2020 een persconferentie over coronamaatregelen gaat komen

Komende dinsdag worden waarschijnlijk meer maatregelen bekend gemaakt vanuit het kabinet om de coronacrisis te bestrijden. De minister De Jonge van Volksgezondheid heeft afgelopen zaterdag duidelijk gemaakt dat er waarschijnlijk meer maatregelen worden doorgevoerd vanuit de overheid. De regering van Nederland is zeer bezorgd over de verspreiding van het coronavirus in Nederland. Wereldwijd doet Nederland het nog niet bepaald goed in de aanpak om de coronapandemie te bestrijden. Het coronavirus verspreid zich steeds verder door de maatschappij. Met name in het drukke Westen van Nederland is het aantal besmettingen met het coronavirus vrijwel explosief toegenomen.

De overheid is gewend om de meeste nieuwe maatregelen bekend te maken doormiddel van een persconferentie. Het is echter onduidelijk of er een nieuwe persconferentie zal worden gehouden komende dinsdag. Wellicht kiest de overheid ook een andere methode waarin de mogelijke nieuwe maatregelen worden toegelicht. De Nederlandse regering lijkt het lastig te vinden om de coronacrisis onder controle te houden. Richting de herfst en winter is de kans groot dat het coronavirus meer slachtoffers gaat maken. Vooralsnog valt het aantal slachtoffers wel mee maar er zijn desondanks wel meer ziekenhuisopnames. Daarin zit een stijgende lijn de afgelopen tijd.

Deze stijgende lijn moet worden stopgezet om de coronapandemie onder controle te krijgen. Het is moeilijk om te bepalen welke maatregelen het meeste effect hebben. Er ontstaat onder andere veel discussie over de invoering van een mondkapjesplicht of van een nieuwe lockdown. De anderhalvemeter afstandmaatschappij blijkt niet altijd te handhaven in drukke omgevingen. Daar moeten ook oplossingen voor worden bedacht. De overheid is voor een groot deel afhankelijk van de bevolking als het gaat om het succesvol bestrijden van de coronapandemie.