Dinsdag 13 oktober 2020 uitsluitsel over extra coronamaatregelen

De afgelopen tijd beheersen de coronamaatregelen de nieuwsberichten in de media. De Nederlandse bevolking is benieuwd of er nieuwe coronamaatregelen zullen komen en welke maatregelen dat zullen zijn. Daarbij zijn de ogen vooral gericht op minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Deze Nederlandse minister geeft dinsdag 13 oktober 2020 uitsluitsel of er in Nederland nieuwe coronamaatregelen zullen komen in Nederland.

De minister is net als de rest van de Nederlandse regering erg bezorgd over de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus in Nederland. Het aantal positief geteste personen blijft toenemen. Dat betekent dat er steeds meer mensen in Nederland zijn besmet met corona en dat er ook meer mensen besmet zullen worden als de maatregelen onvoldoende effect hebben. Daarom zullen aanvullende maatregelen vanuit de overheid waarschijnlijk onvermijdelijk zijn. Dat geeft ook de minister aan. Het bericht over de extra coronamaatregelen werd zaterdag 10 oktober 2020 bekend gemaakt. Dat gebeurde tijdens de presentatie van de app CoronaMelder.

Hoewel de minister zorgen heeft over de verspreiding van het coronavirus is er ook hoop. De minister hoopt namelijk dat de verspreiding van het coronavirus dit weekend zal afvlakken. Komende zondag wordt er echter opnieuw overleg gevoerd tussen de leden van het kabinet over de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. De cijfers worden heel zorgwekkend genoemd door de overheid maar ook door de medische sector.