Kerncentrale Borssele wordt vrijdag 17 augustus 2018 weer opgestart na een storing

De kerncentrale die gevestigd is in het Zeeuwse Borssele zal waarschijnlijk op vrijdag 17 augustus weer worden opgestart. Dat heeft een woordvoerder van elektriciteitsproducent EPZ bekend gemaakt. Meer dan een week geleden werd de kerncentrale uitgeschakeld. Dit was nodig omdat er een storting in de centrale had plaatsgevonden.

Er was een technisch probleem ontstaan met een elektrisch onderdeel van het systeem dat de reactor beveiligt. Daardoor werd de kerncentrale tijdelijk gesloten. Ondertussen werd het onderdeel vervangen. Verder heeft men ook schade geconstateerd aan een lager in de pomp die gebruikt wordt voor het koelmiddel. Ook deze schade zal worden opgelost.

Eigenaar EPZ heeft aangegeven dat de veiligheid van de kerncentrale niet in het geding is gekomen door de storing en de schade. Er wordt echter ook geen elektrische stroom geleverd door de kerncentrale op dit moment. Dit komt omdat de kerncentrale momenteel buiten werking is. Vanaf komende vrijdag moet daar verandering in komen.