Is 5 mei 2020 Bevrijdingsdag een doorbetaalde feestdag in de Grootmetaal Metalektro CAO

Vijf mei 2020 is een bijzondere dag. Het is namelijk de dag waarop Nederland viert dat het 75 jaar geleden is dat ons land is bevrijd. Veel mensen hebben de hoop dat vanwege dit bijzondere jubileumjaar vijf mei als doorbetaalde vrije dag zal worden beschouwd. Dit is echter lang niet overal aan de orde. Zo hebben medewerkers die vallen onder de grootmetaal cao oftewel de Metalektro CAO geen doorbetaalde vrije dag op vijf mei tenzij de medewerkers zelf de beslissing nemen om vrij te zijn. Natuurlijk is het wel mogelijk dat in overleg met de ondernemingsraad is besloten om de vrije dag toe te kennen maar dan zal deze dag als een collectieve ADV dag worden ingepland in de meeste gevallen. In overleg met de ondernemingsraad hebben bedrijven namelijk de mogelijkheid om maximaal 3 collectieve vrije dagen toe te kennen.

Dit jaar is echter wel een heel bijzonder jaar waarin het coronavirus een grote invloed heeft op de bedrijven en bedrijfsprocessen. Bedrijven proberen hun personeel zo goed mogelijk aan het werk te houden maar er zijn sectoren waarin een verplichte ADV dag of meerdere verplichte ADV dagen worden ingepland. Ook komt werktijdverkorting voor en verschillende soorten van deeltijd-WW. Het kan dus goed mogelijk zijn dat een bedrijf toch besluit om op 5 mei 2020 de deuren te sluiten en het personeel niet te laten werken. Hoe die uren worden uitbetaald kan verschillen. Een verplichte ADV is mogelijk of een collectieve vrije dag. Bedrijven dienen het personeel hiervan goed op de hoogte te brengen en te houden.

Ook bedrijven in de Grootmetaal dienen hun personeel tijdig op de hoogte te brengen van de roosters op 5 mei 2020. Zeker in het kader van de wet arbeidsmarkt in balans in het belangrijk dat de werknemers tijdig weten wat hun rooster wordt. Ook de uitzendkrachten, oproepkrachten en overige flexwerkers. Brengen bedrijven hun personeel te laat op de hoogte van de verplichte vrije dag en valt deze normaal wel in hun rooster dan zal de werkgever in veel gevallen deze dag alsnog moeten uitbetalen. Communicatie is dus de sleutel.