Inkomstenbelasting omlaag in 2021

Het komende jaar gaat de inkomstenbelasting een beetje omlaag. De inkomstenbelasting gaat van 37,35 procent naar 37,1 procent. Dit verschil is van toepassing voor mensen met een bruto salaris tot 68.507 euro. Dat zorgt er voor dat mensen iets meer netto salaris overhouden van het bruto loon. Toch wil dat niet automatisch zeggen dat mensen ook meer koopkracht gaan krijgen. Er zijn meer factoren die van invloed zijn op het stijgen van de koopkracht.

Totale inkomsten

Allereerst moet men daarbij naar de totale inkomsten kijken. Veel bedrijven zullen het komende jaar niet of nauwelijks de lonen verhogen of wachten juist met een loonsverhoging totdat er meer duidelijkheid is ontstaan over de effecten van de coronacrisis en de coronamaatregelen op het bedrijf. Sommige mensen worden ontslagen of kunnen minder uren werken waardoor de inkomsten omlaag gaan. Dan is dat kleine beetje belastingvoordeel nauwelijks noemenswaardig. Toch kan men deze kleine stap op het gebied van het verlagen van de inkomstenbelasting beschouwen als een mooie stap van de overheid, een mooi gebaar.

Elke meevaller is er een

Het haalt mensen niet uit de crisis. Toch is men redelijk hoopvol over het komende jaar. Men heeft het allemaal over een gelukkiger nieuwjaar. Daar moeten mensen, bedrijven en overheden hard voor aan de slag. Het afgelopen jaar hebben veel mensen minder geld verdiend maar ook minder geld uitgegeven. Er ontstaan veranderingen in het uitgavenpatroon van mensen. Dat zorgt er ook voor dat mensen samen met een kleine meevaller salaris toch meer geld over houden.