General Motors haalt bijna 800.000 voertuigen terug in 2017

Autofabrikant General Motors (GM) gaat ongeveer 800.000 pick-up trucks terugroepen in 2017. De auto’s die worden teruggeroepen hebben problemen met de stuurbekrachtiging. Dit bericht komt naar voren uit documenten die bekend zijn gemaakt door de Amerikaanse toezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Het gaat bij het defect om een verlies van de stuurbekrachtiging. Dit treed echter niet bij alle auto’s op die door GM zijn geproduceerd. Het gaat bij de terugroepactie dan ook om specifieke automodellen namelijk de Chevrolet Silverado 1500 en GMC Sierra 1500. Ook gaat het niet om modellen van alle productiejaren. Het bouwjaar 2014 wordt door GM specifiek genoemd. Bij de hiervoor genoemde modellen die in 2014 zijn geproduceerd kan mogelijk een tijdelijk verlies van de stuurbekrachtiging optreden. Dit verlies aan stuurbekrachtiging treed vooral op bij draaimanoeuvres op lage snelheid.

In de Verenigde Staten worden in totaal 690.000 voertuigen teruggeroepen. Daarnaast worden in Canada nog eens 80.000 voertuigen teruggehaald. In de rest van de wereld worden 25.000 auto’s teruggeroepen door GM. Autoproducent General Motors geeft bij de bekendmaking van de terugroepactie geen informatie gegeven over eventuele ongevallen die zouden hebben plaatsgevonden door het defect.