Gemeente Hilversum selecteert Telindus voor netwerk van de toekomst

Utrecht, 24 mei 2018 – Gemeente Hilversum heeft voor de ontwikkeling, implementatie en het onderhoud van haar nieuwe netwerkomgeving gekozen voor Telindus. Het netwerk wordt gebaseerd op de Digital Network Architecture van Cisco, en wordt geleverd, geïmplementeerd en vervolgens voor een deel ook beheerd door Telindus. Met deze software defined en innovatieve netwerkomgeving zet de gemeente Hilversum een eerste stap naar het intuïtieve netwerk van de toekomst.

De gemeente Hilversum ziet verschillende ontwikkelingen op zich af komen die de organisatie ertoe dwongen de netwerkomgeving tegen het licht te houden. Door koppelingen met ketenpartners, het toenemend aantal mobiele devices, het streven naar serviceoptimalisatie en de sterke focus op informatiebeveiliging, concludeerde de gemeente dat het bestaande netwerk niet meer voldoet. Men startte een aanbestedingstraject waarin robuustheid, performance, beveiliging en eenvoudig beheer belangrijke eisen waren. Tevens zocht de gemeente Hilversum naar een strategische partner die het mogelijk maakt door te groeien naar een professionele dienstverlener. Met de Cisco Digital Network Architecture haalt de Noord-Hollandse gemeente een innovatieve netwerkoplossing in huis en met Telindus is zij verzekerd van de juiste kennis, service en support.

Flexibel en robuust
“Burgers en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat wij hun gegevens op een veilige manier verwerken”, legt ICT-adviseur Remco Hooijmans van de gemeente Hilversum uit. “Tegelijkertijd zien we het verkeer op ons netwerk drastisch toenemen. Enerzijds door de opkomst van mobiele devices en applicaties, anderzijds door de steeds intensievere samenwerking met ketenpartners waarmee data en systemen gedeeld moeten worden. Dit alles moeten we kunnen faciliteren met een flexibele en robuuste netwerkomgeving, zonder dat we concessies doen aan de beveiliging. Ik heb het volste vertrouwen dat we met de software defined Digital Network Architecture van marktleider Cisco en met Telindus als strategisch partner voor implementatie, beheer en support het netwerk van de toekomst realiseren.”

Security heeft prioriteit
Een van de belangrijkste voordelen van deze oplossing is het feit dat een groot deel van de beheertaken geautomatiseerd kan worden. Denk hierbij aan netwerkconfiguraties en de autorisatie van devices. Tevens kan de netwerkbeveiliging zo ingericht worden dat bedreigingen worden geïdentificeerd en gestopt, voordat het kwaad geschiedt. “Bovendien hebben we straks realtime inzicht in alle verkeersstromen op ons netwerk. Zo houden we altijd grip op de netwerkomgeving”, aldus Hooijmans.

Vooruitstrevend
Geert Degezelle, Managing Director bij Telindus: “We zijn erg trots op het feit dat Telindus voor de gemeente Hilversum een innovatieve netwerkoplossing gaat realiseren. De lokale overheid maakt deel uit van een dynamische wereld die een flexibele netwerkomgeving vereist. Niet een netwerk dat belemmeringen opwerpt, maar een netwerk dat je in staat stelt om snel te reageren op ontwikkelingen in de samenleving. Het tekent de vooruitstrevende instelling van de gemeente Hilversum om met dit vernieuwende netwerkconcept aan de slag te gaan. Wij zijn blij dat we kunnen werken aan het optimaliseren van de dienstverlening van Hilversum.”