Ford wil productie vanaf 14 april 2020 gedeeltelijk hervatten

Autoproducent Ford wil haar autoproductie in de Verenigde Staten op 14 april weer gaan hervatten. Vanaf die datum wordt niet de totale autoproductie hervat maar wel een belangrijk deel ervan. Zo wordt de productie van winstgevende modellen met name hervat vanaf 14 april. Dit heeft Ford afgelopen donderdag bekend gemaakt.

De eerste fabriek waar de autoproductie van Ford weer zal gaan starten is de fabriek die gevestigd is in Dearborn in de staat Michigan. Tot 13 april 2020 mag daar volgens een bepaling van de gouverneur niet gewerkt worden. Dat is een maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus. In deze fabriek bouwt Ford de F-150-pick-uptruck. Dit autotype is op dit moment het meest succesvolle model van Ford. Ford wil daarom zo snel mogelijk de productie hervatten van deze fabriek. Ford heeft hierbij een belangrijke bondgenoot namelijk de Amerikaanse president Donald Trump.

Hij heeft namelijk eerder al de wens uitgesproken dat de economie van de VS na Pasen (12 april) weer zoveel mogelijk draaien. Hier is echter niet iedereen het mee eens. Een groot deel van de autoproducenten wacht liever af totdat de rust in Amerika is teruggekeerd en de maatregelen vanuit de overheid effect hebben gehad. Ford lijkt op de zaken vooruit te willen lopen. De autovakbond UAW heeft zijn zorgen over het besluit van Ford geuit.