VDL Nedcar onderbreekt productie in maart en april 2020

VDL Nedcar is een autoproducent in Nederland. Deze autoproducent heeft net als andere autoproducenten in de wereld te maken met het coronavirus. Dit virus vormt niet alleen een gevaar voor de gezondheid van het eigen personeel maar ook een gevaar voor de productie en de leveringen van materialen en grondstoffen. Zo is het goed mogelijk dat de autoproductie vertraging oploopt omdat fabrieken waar onderdelen worden gemaakt zijn gesloten of om andere redenen minder produceren. Autoproducenten in de wereld passen hun productie daarom aan.

Ook VDL Nedcar moet noodgedwongen haar productie aanpassen. Dit bedrijf heeft besloten om haar autoproductie te onderbreken in Europa. Dit besluit volgt in navolging van het besluit van de BMW Group om in Europa de productie te onderbreken. VDL gaat in maart en april haar eigen productielijnen tijdelijk stilleggen vanwege het coronavirus. In de auto-industrie vormt VDL een bekend bedrijf. Het bedrijf bouwt in opdracht van BMW de X1 Crossover en de MINI.

In een reactie geeft VDL aan dat het coronavirus er voor heeft gezorgd dat er een tekort is ontstaan aan kritische onderdelen om bij VDL Nedcar MINI’s en de BMW X1 te blijven produceren. Om die reden komt de productie van deze auto’s in de knel. Daarom is besloten om deze autoproductie tijdelijk gecontroleerd én verantwoord af te bouwen. Dit heeft tot gevolg dat de productie van de fabriek in Born tijdelijk wordt stilgelegd aldus de VDL Groep. Op woensdag 18 maart 2020 werd eerder nog aangegeven dat de productie bij VDL Nedcar gehandhaafd zou worden. Na verloop van de dag werd echter duidelijk dat deze handhaving moeilijk zou zijn. De productie van VDL wordt langzamerhand afgebouwd maar zal op 20 maart volledig gestopt zijn. Naar verwachting zal de productie op 20 april worden hervat.