Autoproducent Volkswagen gaat mogelijk auto’s produceren in Amerikaanse Ford-fabrieken vanaf 2019

De Duitse autoproducent Volkswagen heeft plannen om auto’s te produceren in de autofabrieken van autoproducent Ford. Op dit moment wordt aan een samenwerkingsplan gewerkt tussen Ford en Volkswagen volgens VW-topman Herbert Diess. Dit heeft de topman bekend gemaakt nadat hij een bezoek had gebracht aan het Witte Huis. De topman van Volkswagen had daar een overleg gevoerd met de Amerikaanse president Donald Trump. Aan het overleg namen verschillende topbestuurders deel van verschillende autoproducenten waaronder VW. Ook waren er topmannen aanwezig van branchegenoten BMW en Daimler.

De Amerikaanse wil dat auto’s voor de Amerikaanse markt ook in Amerika worden gemaakt en niet op andere productielocaties. Daarom hebben veel autoproducenten plannen om extra fabrieken in Amerika te bouwen. VW zou ook plannen hebben om een extra autofabriek te bouwen in de VS. Daarnaast wil VW met Ford bespreken of er in de Ford-fabrieken ook Volkswagen voertuigen gebouwd kunnen worden. Er wordt gesproken over een wereldwijde alliantie in de automotive. Deze samenwerking zou ook goed nieuws zijnn voor de Amerikaanse auto-industrie. Volkswagen heeft momenteel te weinig productiecapaciteit in Amerika om voldoende auto’s te produceren voor de Amerikaanse markt te produceren.

Daarom heeft VW meer productiecapaciteit nodig in de VS. Om dit op korte termijn te realiseren moet van bestaande andere productielocaties gebruik worden gemaakt. naast het delen van productielocaties met Ford heeft VW plannen om nog een fabriek op te zetten. Die fabriek komt mogelijk in Tennessee. In die plaats heeft Volkswagen ook al een fabriek. In 2019 worden beslissingen genomen over het bouwen van een nieuwe fabriek. Momenteel heeft Volkswagen verschillende opties die ze in overweging neemt. De doelstelling van de bijeenkomst in het Witte Huis lijkt geslaagd. President Trump had deze bijeenkomst in Washington gehouden om de Duitse automakers te overtuigen om meer productie in de VS op te zetten. Daarmee zou het Amerikaanse handelstekort met de auto-industrie van 30 miljard dollar worden beperkt. Het lijkt er op dat de autoproducenten stof tot nadenken hebben gekregen door de bijeenkomst. Dat is goed nieuws voor Trump die er geen geheim van maakt dat hij meer auto’s in Amerika wil laten produceren.