Ford investeert 600 miljoen in Duitse autofabriek in 2017

Automaker Ford gaat een bedrag van in totaal 600 miljoen euro investeren in een autofabriek in Duitsland. Het gaat om een autofabriek in het Duitse Saarlouis. Het bedrag dat geïnvesteerd wordt is bestemd voor het plaatsen van geavanceerde productieapparatuur. Daarnaast wordt een deel van de investering gebruikt voor een nieuwe energievoorziening. Dit maakte de autoproducent Ford bekend.

Investering van Ford
Er zullen met het geld onder andere twee nieuwe perssystemen worden gekocht. Deze perssystemen worden gebruikt voor het stempelen van staal. Door deze productiemethode kan staal direct worden verwerkt tot onderdelen die nodig zijn voor de carrosserie van de auto’s. het gaat daarbij met name over onderdelen die nodig zijn voor een lichte constructie die nodig is voor de productie van moderne auto’s. De moderne auto’s worden steeds energiezuiniger en een manier om dat te bereiken is een zo licht mogelijke auto te produceren die toch sterk genoeg is om als deugdelijk vervoersmiddel te dienen.

Energievoorziening van Ford
Veel bedrijven gaan ook aan de slag met de energievoorziening nu duidelijk wordt dat de CO2 uitstoot onvoldoende afneemt en de doelstellingen in de klimaatakkoorden moeilijk behaald kunnen worden als men niet drastischer gaat veranderen. Ford is zich daar ook van bewust en gebruikt daarom een deel van de investering voor een efficiëntere en milieuvriendelijkere energievoorziening in de fabriek. Het is de bedoeling dat de CO2-uitstoot in de fabriek op termijn met 20 procent is verlaagd.

Duitsland en Ford
Ford geeft in een toelichting aan dat de investering van 600 miljoen euro opnieuw duidelijk maakt dat Ford erg betrokken is bij Duitsland. In dat land worden de Europese activiteiten van Ford gecentreerd, aldus topman Jim Farley. Ford heeft in Duitsland meer dan 25.000 werknemers in dienst. In geen enkel ander land in Europa heeft Ford zoveel werknemers aan het werk.