FNV ziet ook voor 2022 nog niet de voordelen van flexwerk

De vakbond FNV heeft in september 2021 bekend gemaakt wat haar inzet zal zijn voor de cao-onderhandelingen van volgend jaar. Eigenlijk is er met betrekking tot deze inzet nauwelijks iets veranderd. De vakbond komt met de inzet op loonsverhoging en “flink meer” vaste banen. Ook in 2022 zal de vakbond er alles aan doen om flexibele arbeid te beperken in Nederland. De vakbond lijkt niet in de gaten te hebben dan elke stap die genomen is om flexibele arbeid te beperken tot gevolg heeft gehad dat er meer flexwerkers hun baan zijn kwijt geraakt. Dat blijkt ook uit de effecten van de Wet Arbeidsmarkt in Balans die kort geleden op deze website bekend zijn gemaakt.

Arbeidsmarkt is flexibel

De FNV lijkt nauwelijks mee te kunnen bewegen op de arbeidsmarkt en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden. De arbeidsmarkt van tegenwoordig is veel meer gericht op projectmatig werken en meebewegen met de ontwikkelingen van de economie. Bedrijven hebben steeds minder vaak vaste klanten en startups en innovatieve bedrijven schieten op, worden overgenomen of verdwijnen weer. Werknemers blijven ook zelden geruime tijd bij één werkgever werken. In plaats daarvan springen veel mensen over van verschillende banen en werkgevers. Dat komt onder andere naar voren uit de verschillende loopbaanpaden die in cv’s zijn weergegeven.

Wetgeving

In Nederland willen veel mensen flexibel zijn. Ze willen geen verplichting, niet als consument maar ook niet als werknemers. Heb je een leuke baan dan blijf je aan de slag totdat je een nieuwe uitdaging treft. Zo werken veel mensen ook als zelfstandige zonder personeel. Een groep die steeds groter wordt waar eigenlijk weinig duidelijk wet- en regelgeving voor is geschreven. In Nederland is flexibele arbeid goed geregeld en heb je een grote kans om snel aan het werk te komen als je ingeschreven bent bij een uitzendbureau. Wel zou de overheid meer moeten doen om malafide uitzendbureaus te sluiten die de wet- en regelgeving niet serieus nemen in Nederland.