Fiat Chrysler roept in juli 2017 wereldwijd 1,33 miljoen auto’s terug

Het Italiaans-Amerikaanse autoconcern Fiat Chrysler heeft in juli 2017 wereldwijd 1,33 miljoen auto’s teruggeroepen. De terugroepactie werd ingevoerd vanwege twee verschillende technische problemen. Zo hebben de auto’s een probleem met betrekking tot de airbag. Deze airbag kan onbedoeld worden geactiveerd. Het andere technische probleem houdt verband met brandgevaar.

Het airbagprobleem zou bij ongeveer 770.000 voertuigen een rol spelen. Dit zijn voertuigen die allemaal naar de garage moeten. Van dit aantal zijn bijna 540.000 voertuigen van het merk Dodge in Noord-Amerika en daarnaast ruim 230.000 van het merk Fiat in andere landen op de wereld in gebruik genomen door automobilisten. Er zijn op dit moment vijf lichtgewonden in verband gebracht met dit technische mankement.

Daarnaast worden 565.000 auto’s teruggeroepen voor een elektrisch probleem dat de brandveiligheid in gevaar brengt. Dit technische probleem kan er voor zorgen dat de motor afslaat. Daarnaast kan het technische probleem tevens zorgen voor brand. Deze terugroepactie is van toepassing op de automerken Dodge, Chrysler en Jeep. Voor dit technische mankement zijn twee ongelukken geregistreerd maar er zijn geen gewonden vastgesteld.