Fiat Chrysler roept 1,25 miljoen auto’s terug wegens softwarefout

Fiat Chrysler Automobiles gaat meer dan 1,25 miljoen voertuigen terughalen naar de garage. Deze terugroepactie wordt uitgevoerd omdat een aantal modellen in het softwaresysteem een probleem kunnen hebben. Het bericht werd door Fiat Chrysler Automobiles aangekondigd op vrijdag 12 mei 2017.

Er is al een geval geconstateerd waarbij een softwarebug in de auto’s tot een ongeluk geleid. Dit ongeluk had één dode en twee gewonden tot gevolg. De softwarefout zorgt er voor dat er soms een foutmelding wordt getoond. Door deze foutmelding werden de airbags van de auto en een beveiligingssysteem voor de riemen tijdelijk uitgeschakeld. De softwarefout kan ontstaan als de auto omrolt en schade krijgt.

De auto die teruggeroepen wordt door Fiat Chrysler zijn Ram-pickups die tussen 2013 en 2016 zijn gebouwd. Deze moeten worden ingeleverd bij de fabrikant. Op dit moment rijden er in de Verenigde Staten een miljoen van dit type auto’s rond. In totaal zijn er 216.007 van deze auto’s in Canada, 21.668 in Mexico en rijden er 21.5530 van deze auto’s in overige landen rond.