Transportsector heeft veel openstaande vacatures in 2017

De logistieke sector maakt een behoorlijke groei door in Nederland. Doordat het drukker wordt hebben bedrijven in de transport en logistiek steeds meer moeite om geschikt personeel te vinden voor hun openstaande vacatures. Er is vooral een tekort aan chauffeurs en transportplanners. Ook magazijnmedewerkers worden volop gevraagd in de transportsector. Deze informatie heeft uitkeringsinstantie UWV in een rapport over de transportsector bekend gemaakt.

Tekort aan personeel
UWV denkt dat het tekort aan gekwalificeerde werknemers de komende tijd aan blijft houden. Momenteel zijn er  2300 vacatures voor vrachtwagenchauffeurs volgens het UWV. Er zijn ook nauwelijks personeelsleden te vinden voor het gespecialiseerd vervoer. Vacatures op dit gebied blijven lang open staan. Niet elke chauffeur mag namelijk op een tankauto met gevaarlijke stoffen rijden.

Transplanners
Doordat er te weinig ervaren personeel beschikbaar is om de vacatures op te vullen krijgen transportplanners het steeds drukker om de gaten in de planning op te lossen. De transportplanners moeten vaak extra uren draaien om de planning rond te krijgen. Dikwijls is op de planningsafdeling extra personeel nodig om de aanwezige planners te ondersteunen. Het aantal vacatures voor transport planners neemt daardoor ook toe.

Uitzendbureaus in de transportsector
Ook uitzendbureaus in de transportsector hebben het drukker gekregen. Ze proberen via verschillende wervingskanalen geschikte kandidaten te vinden voor hun opdrachtgevers. Sinds 2015 neemt het aantal banen in de transportsector toe. Dit jaar en volgend jaar wordt door het UWV gerekend op een groei van totaal 12.000 arbeidsplaatsen in de transportsector.