Ferrari wil profiteren van vraag naar SUV’s vanaf 2017

Sportautomaker Ferrari is wereldwijd bekend vanwege de supersnelle sportwagens die over het algemeen zijn voorzien van de typerende Ferrari rode kleur. Net als de bekende Duitse tegenhanger Porsche wil Ferrari ook de komende tijd profiteren van de groeiende vraag naar sportieve terreinwagens (SUV’s).  Ferraritopman Sergio Marchionne heeft een zogenaamd vijfjarenplan ontwikkeld. Daaruit komt naar voren dat het bedrijf jaarlijks meer dan tienduizend auto’s wil leveren. Dat is een behoorlijke uitdaging want de exclusieve Ferrari ’s zijn maar voor een zeer exclusieve groep automobilisten betaalbaar. Daardoor is de afzetmarkt voor Ferrari altijd beperkt geweest.

Begin 2018 zou volgens bronnen ook bekend worden gemaakt dat Ferrari zich gaat richten op de ontwikkeling en productie van SUV’s. Met name in Azië zou volgens Ferrari veel vraag naar SUV’s zijn van het luxe automerk. Op dit moment levert Ferrari ieder jaar ongeveer zevenduizend auto’s. Volgens Ferrari zouden van de SUV ieder jaar ongeveer tweeduizend voertuigen worden verkocht. Daardoor zou het automerk naar verwachting bijna tienduizend voertuigen op jaarbasis kunnen verkopen.

Ferrari is overigens niet exclusief op het gebied van de ontwikkeling van SUV’s. Het luxe automerk is zeker niet de eerste autoproducent van sportwagens die haar horizon verbreedt door SUV’s te gaan produceren. Zoals eerder genoemd heeft ook Porsche dit gedaan. Naast Porsche hebben ook Maserati, Bentley en Lamborghini al SUV’s geproduceerd. Ferrari heeft echter nog geen definitieve beslissing genomen over de ontwikkeling en productie van SUV’s. Begin 2018 wordt hier meer duidelijkheid over verschaft naar verwachting.