Sterk beursdebuut Ferrari op woensdag 21 oktober 2015

Op woensdag 21 oktober 2015 heeft sportwagenbouwer Ferrari een sterk debuut gemaakt op de beurs in New York. Op de eerste dag dat Ferrari op de beurs stond is het aandeel omhoog geschoten. De beursgang van Ferrari is een gevolg van eerdere ontwikkelingen binnen het moederconcern Fiat Chrysler. Dit concern maakte in oktober 2014 bekend dat het de bekende Italiaanse sportwagenfabrikant wordt afgesplitst van Fiat Chrysler. Begin 2016 zal deze afsplitsing moeten worden afgerond. De opbrengsten die Fiat Chrysler opstrijkt worden gebruikt om de schulden af te lossen. Daarnaast gaat het bedrijf ook investeringen doen in de automerken Alfa Romeo, Jeep en Maserati.

Prijsontwikkeling aandelen Ferrari
De aandelen van Ferrari werden op de markt gebracht voor 52 dollar per stuk. Ze openden echter op 60 dollar. In de eerste handelsminuten op de beurs, zo rond 15,55 Nederlandse tijd stond het aandeel 12 procent hoger en kwam het uit op 58,20 dollar.

Reactie van Technisch Werken
Ferrari is een heel bekend automerk in het luxe segment. Dat is meteen ook de beperking van automerk. Veel mensen kunnen het luxe automerk niet veroorloven. Daardoor is het afzetgebied beperkt en worden verhoudingswijs weinig auto’s verkocht. Daarnaast is Ferrari ook een luxe auto waar men veel verwachtingen van heeft op het gebied van vormgeving en techniek. Ferrari moet met weinig afzet wel voldoende blijven ontwikkelen. Dat is wel een uitdaging.