Daimler investeert in ontwikkeling zelfvliegende taxi’s in 2017

Daimler is een Duitse autobouwer die net als andere autofabrikanten goed nadenkt over de technologische ontwikkelingen die verband houden met de automarkt. Zo ziet Daimler mogelijkheden voor zelfvliegende taxi’s. Deze grote drones die mensen kunnen vervoeren worden onder andere ontwikkeld door Volocopter. Daimler gaat investeren in Volocopter en maakt daarmee duidelijk dat ze in dit segment mogelijkheden ziet. Dit maakte de startup Volocopter bekend.

De startup is bezig met de ontwikkeling van een vliegende taxi’s die technologie aan boord heeft die het mogelijk maakt om naar verschillende locaties te vliegen. Dit zou het vliegtuig zelfstandig kunnen doen door speciale software. Het vliegtuigje heeft 18 rotoren die er voor zorgen dat het stil in de lucht kan hangen.

De investering is goed nieuws voor Volocopter. Met het bedrag wil deze startup de zelfvliegende taxi sneller ontwikkelen en produceren. Er worden door het bedrijf verschillende experts aangenomen. De vacatures zijn echter moeilijk invulbaar want voor de ontwikkeling van drones en de hightech automatisering zijn maar weinig technici beschikbaar. Veel van de techneuten die zich met deze technologie bezig houden hebben al contracten bij andere startups en bedrijven op de automarkt of in de vliegtuigindustrie. Volocopter heeft echter wel de doelstelling om aan het einde van 2017 de testmodellen te demonsteren in Dubai. De keuze voor deze stad is niet onlogisch want in 2030 wil Dubai ongeveer 25 procent van alle passagiersvervoer via autonome voertuigen laten plaatsvinden.