Engie koopt EV-Box in 2017

Het Franse energiebedrijf Engie gaat het bedrijf EV-Box kopen in 2017. Het bedrijf EV-Bos is een Nederlandse leverancier van laadoplossingen voor elektrische auto’s. Het bericht over de overname werd dinsdag 14 maart 2017 bekend gemaakt dor Engie dinsdag. Daarbij werden door het bedrijf geen financiële details genoemd.

Sinds 2010 verkoopt EV-Box laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Tot 2017 heeft dit bedrijf in totaal ruim veertigduizend laadstations verspreid over twintig landen. Deze zijn allemaal geïnstalleerd. De overname van EV-Box door Engie wordt door Engie beschouwd als een strategische stap naar een volledig nieuw energieparadigma. Dit maakte Thierry Lepercq van Engie bekend.

Zowel Engie en EV-Box delen een gemeenschappelijke visie dat steeds meer mensen zich in de toekomst zullen verplaatsen doormiddel van elektrisch aangedreven voertuigen. Als zowel Engie als EV-Box hun kwaliteiten en capaciteiten gaan bundelen kan dit een goede kans bieden op de markt. Ze hopen een mondiale en toonaangevende speler te worden op het gebied van elektrische mobiliteit.

CEO Kristof Vereenooghe van EV-Box geeft aan dat door de ontwikkeling van een nieuwe generatie laadoplossingen miljoenen klanten kunnen worden bediend. De software en de steun van Engie zorgden er voor dat ze alle ingrediënten hebben om een wereldwijde koppositie in te nemen. Afgelopen maandag werd ook al bekend gemaakt door ingewijden dat Engie een overname overweegt van de RWE-dochter Innogy. Dit maakte persbureau Bloomberg bekend.