Eneco verstrekt warmteprojecten aan Eteck Energie Bedrijven in maart 2018

Energiebedrijf Eneco is momenteel nog in bezit van een aantal Nederlandse gemeenten. Aan het einde van 2017 hebben echter verschillende gemeenten, die nu mede-eigenaar zijn, besloten om hun belang te verkopen. Er werd een verkoopproces in gang gezet maar er zijn nog verschillende stappen die hierin genomen moeten worden. Zo weet men nog niet precies hoe men de belangen van de gemeenten in Eneco wil gaan verkopen. Het is mogelijk dat dit gebeurd doormiddel van een beursgang maar ook een veilig behoort tot de opties. Er zal pas in maart een definitief besluit hierover genomen worden. Dat is na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Op dit moment is Eneco wel bezig om veranderingen door te voeren. Eneco heeft bijvoorbeeld besloten om zestien warmteprojecten over te dragen aan branchegenoot Eteck Energie Bedrijven. Deze projecten worden uitgevoerd in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Door de overdracht van de projecten wordt Eteck vanaf 1 maart in deze gebieden verantwoordelijk voor de warmtelevering aan 1.861 extra klanten. Op dit moment exploiteert Eteck momenteel al ruim tweehonderd lokale projecten.
Eneco kan door de overdracht van de warmteprojecten meer investeren in duurzaamheid en de energietransitie. De overdracht van de warmteprojecten staat los van de privatisering van Eneco die Eneco heeft gepland aldus een woordvoerder.