Benzineprijzen gaan vrijdag 1 april 2022 mogelijk harder dalen

De prijzen voor benzine gaan op vrijdag 1 april 2022 mogelijk wat harder naar beneden. De accijnsverlaging van ruim 17 cent per liter die door de overheid is aangekondigd heeft uiteraard een effect. Inmiddels heeft Consumentencollectief UnitedConsumers aangekondigd dat twee van de vijf grote oliemaatschappijen de adviesprijzen gaan verlagen. Door deze ontwikkeling zal de prijs van benzine mogelijk 21 cent goedkoper worden.

Verder hoeft er straks geen btw worden betaald over de accijns. Marktdeskundige Paul van Selms geeft aan dat ook deze ontwikkeling de benzineprijs een paar centen naar beneden zal drukken. De prijzen voor olie zijn afgelopen donderdag behoorlijk gedaald. Een effect hiervan wordt op vrijdag verwacht aan de benzinepomp. Verder zullen de Verenigde Staten meer strategische oliereserves gaan vrijgeven. Daardoor wordt het aanbod aan olie groter op de oliemarkt. Ook de accijns voor diesel gaan omlaag. Deze dalen vrijdag met meer dan 11 cent.

Daarnaast hebben de oliemaatschappijen waarvan al gegevens binnen zijn gekozen voor prijsverlagingen van 13 en 14 cent. De brandstofkosten zijn vrijdag daarom aanzienlijk goedkoper geworden. Tanken is daarom gunstiger voor mensen aan de pomp.