BBL en werken voor een uitzendbureau

BBL opleidingen worden steeds vaker aangeboden door uitzendbureaus. Met name uitzendbureaus die personeel bemiddelen voor de uitvoerende techniek kiezen er steeds vaker voor om BBL trajecten aan te bieden. In een BBL traject kan een uitzendkracht als een aankomende vakkracht aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Het uitzendbureau zoekt vaak het juiste leerbedrijf bij de kandidaat en de opleiding. Zo kan de kandidaat als een uitzendkracht met een BBL opleiding werken en leren.

Is BBL via een uitzendbureau verstandig?
Het volgen van een BBL opleiding is een nuttig middel om kennis en ervaring op te doen in een leer-werktraject. Om die reden wordt een BBL opleiding vaak ingezet om iemand om te scholen of een verdieping te geven ter aanvulling op een opleiding en opleidingsniveau dat iemand al heeft behaald. Het grote voordeel van een BBL-opleiding via een uitzendorganisatie is dat uitzendorganisaties vaak veel bedrijven kennen en daardoor goed het juiste leerbedrijf kan zoeken bij de opleiding en de kandidaat. In feite gebruikt de intercedent van het uitzendbureau zijn of haar ervaring in de arbeidsmiddeling voor het bemiddelen van de BBL-er.

De kosten van een BBL traject via een uitzendbureau
Meestal betalen de uitzendbureaus de kosten die horen bij de BBL opleiding. Daarbij kun je denken aan de kosten voor de opleiding zelf maar ook de kosten voor de boeken en andere materialen die benodigd zijn. Meestal moeten de BBL leerlingen zelf de kosten betalen die verbonden zijn aan het reizen naar de opleiding.

De reiskosten zijn echter variabel en afhankelijk van de afstand tussen de woonplaats van de leerling en de locatie van het opleidingsinstituut waar de lessen voor de BBL opleiding één of een paar keer per week worden gehouden. De reiskosten die de BBL-er maakt naar het leerbedrijf waar hij of zij dagelijks werkt worden over het algemeen door de uitzendorganisatie betaald conform de richtlijnen voor de inlenersbeloning.

BBL in de techniek
De reden waarom er vaak voor een technische BBL-opleiding wordt gekozen heeft te maken met het tekort aan personeel in de techniek en de bouw. In deze sectoren staan veel vacatures open die niet ingevuld kunnen worden met de werklozen die op dit moment op de arbeidsmarkt aanwezig zijn. Veel bedrijven zijn daarom bereid om als erkend leerbedrijf BBL-ers op te leiden tot vakkrachten. Op die manier wordt het tekort aan technisch personeel ook voor de langere termijn opgelost.

Aanmelden voor BBL in de techniek?
Via verschillende kanalen is het mogelijk om je aan te melden voor een BBL opleiding in de techniek. Dat kan ook via deze website. Als je jezelf of iemand anders wil aanmelden voor BBL of hier meer over wilt weten kun je hier klikken of op de knop BBL om je aan te melden.