Braziliaanse huizenbouwer succesvolste ondernemer van 2017

Rubens Menin is de succesvolste ondernemer van de wereld. De Zuid-Amerikaanse huizenbouwer is eigenaar van MRV Engenharia en is actief in de woningbouw van Brazilië. Daar bouwt dit bedrijf op revolutionaire wijze eenvoudige betaalbare woningen voor een groot deel van de arme bevolking in dit land. De 62-jarige Menin kreeg de prijs in Monaco en werd door de jury geprezen vanwege zijn doorzettingsvermogen en zijn inzet voor de arme bevolking van Brazilië.

Menin heeft een bedrijf dat vooral betaalbare huisvesting bouwt waardoor ook de minder rijke bevolking van het land een goed dak boven hun hoofd kunnen kopen. Bovendien gaat zijn manier van bouwen zeer snel. Er kunnen zestien huizen worden gebouwd binnen tien werkdagen. De ondernemer werkt hierbij ook samen met de Braziliaanse overheid. Samen geven ze vorm aan een programma om huizenbezit betaalbaar te maken voor mensen met lage inkomens. Menin heeft in de Amerikaanse krant Financial Times aangegeven dat zijn missie is om woningbezit toegankelijk te maken voor iedereen. “Ontelbare mensen hebben baat bij een gezonde bouwsector. Wij ondernemers kunnen de wereld echt ten goede veranderen” aldus de heer Menin.

Zelf weet Menin dat het voor een groot deel van de bevolking in Brazilië moeilijk is om te ovderwegen. Hij is zelf ook van lagere komaf. In 1979 ging hij met zijn bedrijf van start. Inmiddels heeft hij 24.000 werknemers in dienst. In totaal heeft hij voor meer dan een miljoen Brazilianen een woning gebouwd. Inmiddels is MRV een beursgenoteerd bedrijf. Hij behaalde vorig jaar een winst van 197 miljoen dollar.