Basisschoolleerlingen bezochten vmbo-VAKschool Dockinga college op vrijdag 3 november 2023

Vrijdagochtend 3 november hebben basisschoolleerlingen van de Burgerschool in Dokkum een bezoek gebracht aan de vmbo-Vakschool in Dokkum. De leerlingen konden tijdens een bezoek aan het vmbo een kijkje nemen in de wereld van Bouwen, Wonen en Interieur (BWI). Nadat ze een mooie witte bouwhelm hadden opgezet gingen ze naar de afdeling BWI. Dit is een prachtige praktijkomgeving binnen de Vakschool van het Dockinga College waarin de leerlingen daadwerkelijk een beeld kunnen vormen van de bouwsector.

Bouwen aan je beroepsbeeld bij BWI

Ze hebben tijdens hun bezoek kunnen zien wat metselen is en hebben ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen gestoken. Doormiddel van specie en stenen een muurtje bouwen en tegelijkertijd bouwen aan je eigen beroepsbeeld. Werken met de handen en tegelijkertijd jezelf ontwikkelen. Dat is het mooie van praktijkonderwijs. Er stond nog meer op het programma. De leerlingen hebben ook een beeld gekregen van dakbedekking doormiddel van het leggen van dakpannen waardoor een woning beschermd wordt tegen de regen. De schilderafdeling werd ook bezocht waar de leerlingen verschillende reclameborden konden bewonderen.

Geslaagde dag

Na afloop hebben de leerlingen een prachtige indruk gekregen van de werkzaamheden in de bouwsector. De witte bouwhelmen werden weer ingeleverd maar ze gingen niet met lege handen naar huis. Als aandenken aan deze mooie dag kregen de leerlingen een leuke sleutelhanger met een bouwhelm er aan. Naast een sleutelhanger hebben de leerlingen ook hun indrukken meegekregen die ze mee kunnen nemen voor hun oriëntatie op de toekomst. Het was een geslaagde dag.