ANWB: werkgevers moeten inzetten op thuiswerken vanaf 2020

Door de coronacrisis hebben veel mensen noodzakelijk thuis moeten werken. Door thuis te werken vindt er minder verkeer plaats op wegen. Dat heeft grote voordelen volgens de ANWB. Zo wordt de kans op ongelukken aanzienlijk kleiner maar dat is niet het enige voordeel. Door minder verkeer ontstaan ook minder files. Daarnaast wordt ook het wegdek minder zwaar belast. Dat is uiteraard het geval wanneer men gebruik maakt van auto’s, bedrijfswagens en vrachtauto’s.

De ANWB geeft aan dat een groot deel van de Nederlandse werknemers ook graag thuis wil werken. Dat heeft de ANWB aangegeven na een onderzoek onder werknemers. Dit onderzoek werd gehouden in de vorm van een rondvraag. In totaal werden ongeveer 2000 werknemers tijdens het onderzoek benaderd.

Tijdens de rondvraag heeft 60 procent volgens de ANWB aangegeven dat ze na de coronacrisis graag twee of zelfs meer dagen per week zouden willen thuiswerken. Ongeveer twintig procent van de Nederlanders zou graag weer vijf dagen per week op kantoor of op een andere werklocatie willen werken. Dat is wel een grote minderheid ten opzichte van het aantal mensen dat graag wat meer thuis zou willen werken.