Amerikaanse autoproducenten verkopen in juni 2017 minder auto’s in VS

Ford en General Motors zijn de belangrijkste autoproducenten van Amerika. Deze autoproducenten hebben echter in de maand juni opnieuw minder auto’s verkocht in eigen land. Ford verkocht in de VS ongeveer 5 procent minder auto’s. GM zag haar verkoop dalen met 4,7 procent terwijl markanalisten dit percentage eerder hadden geraamd op een daling van 3,4 procent.

Marktanalisten hadden voor autoproducent Ford echter nog slechtere cijfers verwacht. Het automerk verkocht echter verhoudingsgewijs veel pick-uptrucks. Deze verkopen zorgden voor een meevaller. Vooral de F-serie bleek populair op de Amerikaanse markt. Van deze voertuigen werd maar liefst 9,8 procent meer verkocht.

Ook Fiat Chrysler wist de analisten op de automark te verassen. Deze autoproducent wist ook betere cijfers te draaien dan deze analisten hadden voorzien. De analisten gingen eerder nog uit van een daling in de verkoop van 7,9 procent voor het moederbedrijf van onder meer Chrysler en Jeep. In 2017 daalden de autoverkopen in Amerika iedere maand. Dit zegt echter nog niet veel over de complete autoverkoop in 2017. Vaak trekt in het tweede deel van het jaar de automarkt aan in de Verenigde Staten. Dit komt omdat in dat deel van het jaar vaak extra kortingen worden gegeven op de oudere modellen.