Aldi stopt in 2018 met verkoop wegwerptassen

Supermarktketen Aldi wil een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de maatschappij. Daarom stopt Aldi in 2018 met het verkopen van plastic en papieren boodschappentassen die bestemd zijn voor eenmalig gebruik. Vanaf dat moment wil Aldi alleen nog maar duurzame tassen aan hun klanten leveren. Volgens Aldi is zij de eerste supermarkt in Nederland die besluit om het gebruik en de verkoop van eenmalige tassen volledig stop te zetten. De supermarktketen start met het verwijderen van wegwerptassen vanaf het begin van 2018.

De nieuwe boodschappentassen van Aldi bestaan voor 80 procent uit gerecycled materiaal. Deze boodschappentassen zullen volgens de supermarkt scherp geprijsd worden zodat het voor klanten aantrekkelijk is om de boodschappentas aan te schaffen. De boodschappentas moet duurzaam en herbruikbaar zijn. Zo worden klanten aangespoord om de boodschappentassen langer te gebruiken waardoor het afval wordt beperkt.

De organisatie Milieu Centraal is tevreden over maatregel en geeft aan: ”Sinds het verbod op gratis plastic tasjes is het aantal gebruikte tasjes per Nederlander gedaald van 170 naar 50, maar dat zijn er nog altijd veel hoor”. Dit gaf de organisatie Milieu Centraal donderdag 10 augustus 2017 aan in een reactie. Verder geeft de organisatie aan: “Wij moedigen mensen al langer aan om duurzame winkeltassen te gebruiken. We hopen dan ook dat andere supermarkten dit initiatief volgen.”