Aanmelden voor BBL in de techniek in 2019

In 2019 kun je op verschillende manier een aanmelding doen voor een BBL traject. Dit kan bijvoorbeeld rechtstreeks bij een ROC of ander opleidingsinstituut maar het kan vaak ook via een technisch bedrijf of een technisch uitzendbureau. Deze opties hebben allemaal voordelen en nadelen. Als je precies weet wat je wil doen in de techniek kun je rechtstreeks contact opnemen met een mbo- opleidingsinstituut. Ook kun je rechtstreeks contact opnemen met een erkend leerbedrijf in de technische sector waar je graag een BBL opleiding zou willen volgen. Er is echter veel te kiezen in de techniek. Er zijn verschillende technische functies maar er zijn ook verschillende technische bedrijven en BBL opleidingen. Dat maakt dat het kiezen soms moeilijk is.

Technisch uitzendbureau als loopbaanbegeleider
Een technisch uitzendbureau kan dan een oplossing zijn. Technische uitzendbureaus kennen de technische arbeidsmarkt goed en weten vaak wat opdrachtgevers voor (BBL) opleidingen vragen. Dat zorgt er voor dat een technische uitzendorganisatie als een opleidingsadviseur en loopbaanadviseur kan functioneren. Als je jezelf graag wilt aanmelden voor een BBL opleiding in 2019 en je weet nog niet precies wat je wil doen in de techniek dan is een BBL traject via een technisch uitzendbureau een interessante optie.

BBL opleiding VCU uitzendbureau
Kies dan wel voor een VCU uitzendbureau omdat een VCU uitzendbureau VIL VCU gecertificeerde intercedenten heeft die ervaring hebben met het bemiddelen van technisch personeel voor VCA gecertificeerde bedrijven. De meeste bedrijven in de techniek zijn VCA gecertificeerd. Daarom doen ze vaak alleen zaken met VCU uitzendbureaus. Bovendien krijg je bij een VCU uitzendbureau naast een BBL opleiding vaak ook een VCA certificaat zodat je weet hoe je veilig moet werken in de bouw en de techniek.

Aanmelden voor BBL
Je kunt je ook aanmelden voor BBL via deze website. Door het contactformulier in te sturen of door op de BBL aanmeldknop te drukken kun je jezelf direct aanmelden voor een BBL opleiding of vragen stellen. Je kunt ook een opleidingsadviesgesprek aanvragen zodat je hulp krijgt met het maken van een verstandige keuze voor je toekomst in de techniek of juist niet in de techniek. Een BBL traject kan een oplossing zijn maar BBL is niet voor iedereen geschikt. Ook niet elke BBL opleiding heeft evenveel nut en waarde op de arbeidsmarkt. Daarom is een adviesgesprek altijd belangrijk en bovendien zijn er geen kosten aan verbonden.