Vacature allround elektromonteur voertuigentechniek Leeuwarden vanaf 27 juli 2023

Heb jij ervaring in elektrotechniek en wil jij een bijdrage leveren aan de gezondheid en veiligheid van mensen? Dan is deze vacature interessant voor jou! Voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in de voertuigen voor hulpdiensten zijn wij op zoek naar een elektromonteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het monteren en aansluiten van elektrocomponenten, en het inbedrijfstellen van het elektrisch systeem in voertuig of installatie. Je krijgt in deze functie veel vrijheid en kunt als ervaren monteur ook aanwijzingen geven aan leerling monteurs. Zo kun je kennis overdragen. De volgende werkzaamheden horen onder andere bij de functie:

  • Doorlezen van gegevens/tekeningen, voorbereidende werkzaamheden en besprekingen met de projectleider
  • Samenstellen en monteren van bedrading waaronder kabelbomen in de materieelruimte en cabine
  • Aansluiten en monteren van optische signalering op de materieelruimte
  • Elektrische componenten monteren in de materieelruimte. Hierbij kun je denken aan onderdelen zoals verlichting, bedien- en voedingskasten. Ook op het voertuigen worden componenten gemonteerd.
  • Installeren van datanetwerken in voertuigen
  • Naast het monteren ben je ook verantwoordelijk voor het testen en in bedrijfstellen van elektrische componenten. Hierbij kun je denken aan optische en akoestische componenten, mobilofoon, navigatie, mobile data systemen en overige randapparatuur Deze worden gemonteerd in en aan het voertuig
  • Diagnose stellen en storingen op (laten) lossen
  • Het signaleren van afwijkingen en het treffen van maatregelen om afwijkingen te voorkomen

Welke ervaring heb je nodig?

Voor deze functie heb je MBO-3 werk- en denkniveau nodig op het gebied van voertuigentechniek of elektrotechniek. Heb je een andere technische opleiding dan is dat in overleg vaak ook voldoende zolang de kennis is aangevuld met cursus elektrotechniek. Daarnaast is minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de branche voertuigentechniek is vereist. Ervaring als automonteur of als elektromonteur is gewenst. Heb je beide gedaan dan is dat natuurlijk mooi meegenomen maar als je in één van deze functiegroepen hebt gewerkt dan is dat voldoende.

De werkzaamheden bestaan naast het aansluiten en monteren van de elektrische componenten ook uit overige montage. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van (bevestigings-)beugels. Verder wordt er gewerkt met materialen zoals aluminium, RVS of volkern. In de praktijk ga je deze materialen bewerken zoals lijmen, zetten, zagen en boren. Wat ervaring op dit gebied is heel wenselijk.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat is actief in de ontwikkeling en aanpassing van voertuigen die worden gebruikt in de hulpdiensten. Hierbij kun je denken aan brandweervoertuigen maar ook aan ambulances. Daarnaast worden ook commandowagens gemaakt en andere voertuigen die klantspecifiek worden geproduceerd om een bepaalde hulpdienst te ondersteunen. De werkzaamheden worden gedaan aan nieuwe voertuigen. Verder verricht het bedrijf ook servicewerkzaamheden aan bestaande voertuigen op de serviceafdeling. De werkzaamheden draaien vooral om kwaliteit en veiligheid. Hier wordt veel aandacht aan besteed. Daarnaast krijgen de mensen de ruimte om zich te ontwikkelen op de werkvloer. Het bedrijf is goed te bereiken vanuit Leeuwarden, Franeker, Sneek en alle dorpen daar in de buurt.

Arbeidsvoorwaarden

Als ervaren elektromonteur kun je een salaris verdienen tussen de 2500 en 3000 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je hebt hoe meer werkzaamheden je kunt uitvoeren en hoe hoger je salaris kan worden. Daarnaast kun je opleidingen en trainingen volgen zodat je jezelf meer kan ontwikkelen. Je ontvangt een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband. Daarnaast krijg je reiskostenvergoeding. Het bedrijf zoekt iemand voor langere tijd die eventueel ook wil doorgroeien naar een serviceafdeling waarin je te maken krijgt met complexere techniek. Hierdoor kun je jezelf altijd ontwikkelen en specialiseren in deze mooie organisatie.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature reageer dan snel via de knop vacatures Technicum in de menubalk