Werken bij Technicum uitzendbureau

Ontwikkeling -en doorgroeimogelijkheden spelen tegenwoordig een steeds belangrijkere rol binnen organisaties. Uit een onderzoek dat Loekie Kaper, HBO stagiair Ondernemerschap en Retailmanagement, heeft uitgevoerd is gebleken dat een gebrek aan doorgroeimogelijkheden de grootste reden voor een werknemers (33%) is om ontslag te nemen. Dit terwijl persoonlijke ontwikkeling in de vorm van opleidingen, de focus heeft binnen het mkb (midden klein bedrijven). Men vindt persoonlijke ontwikkeling en voldoende uitdaging steeds belangrijker binnen een organisatie Marktmonitoronderzoek, 2016. Technicum hecht veel waarde aan het behoud van het interne personeel en is als specialist gericht op het ontwikkelen en opleiden van intern personeel. Het is echter belangrijk dat deze instelling ook getoetst wordt aan de praktijk.

Om deze reden is binnen de stageperiode van Loekie Kaper gekozen om de ontwikkelings-en doorgroeimogelijkheden van Technicum in kaart te brengen. Technicum is een uitzend-en detacheringsbureau gespecialiseerd in de techniek. Uit het vooronderzoek is gebleken dat niet alle medewerkers binnen Technicum bij het ontwikkelproces worden betrokken. Tijdens het onderzoek heeft Loekie Kaper een goed beeld gekregen van het ontwikkelings-en opleidingsbeleid van Technicum daarvoor heeft ze verschillende enquêtes gehouden onder de medewerkers van Technicum Noord; dit zijn de vestigingen in Leeuwarden, Sneek, Drachten en Groningen. Tijdens deze enquêtes werden vragen gesteld met betrekking tot het loopbaanbeleid binnen Technicum en de loopbaanmogelijkheden die binnen dit beleid worden geboden.

Uit de resultaten van de vragenlijst blijkt dat de medewerkers van Technicum, voldoende gemotiveerd worden door hun collega’s maar ook door de markt waarin zij zich bevinden. Geen dag is hetzelfde bij Technicum. Ook komt in het onderzoek naar voren dat de functie op een uitzendbureau na verloop van tijd een gebrek aan uitdaging kan hebben. Gelukkig zijn er binnen Technicum mogelijkheden om cursussen te volgen. Vooral starters worden binnen Technicum geholpen met een goed en degelijk inwerktraject.

Na verloop van tijd wordt er ook meer inspanning verwacht van de werknemer zelf op het gebied van loopbaanontwikkeling. Binnen Technicum kun je zelf je loopbaan vormgeven. Werknemers kunnen hierbij rekenen op hun leidinggevenden. Binnen Technicum is de werksfeer goed en is men gericht op samenwerken. Gezamenlijk worden doelen behaald waardoor van interne concurrentie nauwelijks sprake is. Dat bevordert het werkplezier en tevens de resultaten van deze organisatie. Technicum is een platte organisatie waar werknemers een grote mate van vrijheid hebben om datgene uit hunzelf te halen dat nodig is om de organisatiedoelen te bereiken. Wil je meer weten over de loopbaanmogelijkheden binnen Technicum klik dan op de knop ‘Vacatures Technicum’ om meer over deze organisatie te weten te komen.