Technisch Werken

Woningtekort neemt af vanaf 2019 tot 2025

Het tekort aan woningen zal vanaf 2019 afnemen tot ongeveer 2025. Deze voorspelling heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) gedaan in een nieuw rapport. In dit rapport is de verwachte huishoudens- en bevolkingsgroei naast de groei van de woningvoorraad gelegd.

De Nederlandse overheid heeft aangegeven dat vanaf 2020 tot en met het jaar 2025 elk jaar minimaal 75.000 nieuwe woningen moeten worden gebouwd. In 2020 zouden er per saldo 78.000 woningen bijkomen. Daarbij is naast de nieuwbouw ook de sloop van bestaande oude woningen meegenomen. Na 2025 zou de bouw van woningen afzwakken naar ongeveer 50.000 woningen per jaar.

In die komende vijf jaar zal ook het aantal huishoudens gaan toenemen. Deze groei zal echter wel iets lager zijn dan de toename in de woningen. Rond 2025 zal de groei in het aantal huishoudens echter wel de groei van het aantal woningen inhouden aldus het CBS en het PBL. Rond 2025 zal het woningtekort in Nederland weer gaan toenemen volgens de onderzoeksbureaus. De vraag is echter of de komende jaren wel 75.000 woningen per jaar gebouwd zullen worden. De stikstofcrisis en de bureaucratie zorgen er voor dat veel bouwprojecten vertraging oplopen of zelfs geheel

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!