Technisch Werken

Werkloosheid in Nederland op 3,4 procent in eerste kwartaal 2019

Het werkloosheidspercentage kwam in het eerste kwartaal van 2019 uit op 3,4 procent. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend gemaakt op dinsdag 14 mei 2019. Dit percentage is voor het eerst lager dan het laagste percentage werklozen dat vlak voor het uitbreken van de economische crisis werd genoteerd. In het eerste kwartaal van 2014 kwam de werkloosheid uit op 7,8 procent. Dat is het hoogste percentage werklozen in de afgelopen jaren geweest. Dat is ook geen wonder want in 2014 zat Nederland nog diep in de economische crisis.

Dat er in een paar jaar tijd veel kan veranderen is inmiddels wel duidelijk. Inmiddels is de werkloosheid uitgekomen op 3,4 procent. Daarnaast is het aantal openstaande vacatures inmiddels 277.000 uitgekomen. In de economische crisis kwam het aantal vacatures op een dieptepunt uit van 91.000 openstaande vacatures. Volgens het CBS kwamen er op de Nederlandse arbeidsmarkt in een jaar tijd 230.000 banen bij in Nederland. Dat is een toename van 2,2 procent. Er kwamen volgens het statistiekbureau vooral meer werknemersbanen bij. Ook het aantal banen voor zelfstandigen zonder personeel nam toe.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!