Technisch Werken

Werkloosheid eurozone in augustus 2016 op laagste niveau in vijf jaar

In de maand augustus bleef de werkloosheid in de Eurozone op het laagste niveau in de afgelopen vijf jaar. Dit heeft het Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag 30 september 2016 gemeld. In augustus 2016 kwam de werkloosheid uit op 10,1 procent van de beroepsbevolking. Dit percentage was net zo laag als in juli, de maand er voor. De werkloosheid blijft daardoor ook in augustus op het laagste niveau sinds juli 2011. In augustus 2016 waren volgens Eurostat in totaal 16,3 miljoen mensen werkloos. In de gehele Europese Unie kwam de werkloosheid uit op 8,6 procent. In de gehele eurozone waren meer dan 2,9 miljoen jongeren werkloos.

Dit percentage is ook ongeveer even hoog al het percentage van juli 2016. In de gehele EU zijn er ongeveer  21 miljoen werklozen op de arbeidsmarkt. De laagste werkloosheid binnen de EU werd geregistreerd in Tsjechië, daar kwam de werkloosheid uit op 3,9 procent. In Griekenland kwam de werkloosheid uit op het hoogste percentage, namelijk 23,4 procent. In Nederland zou de werkloosheid in de maand augustus op 5,8 procent zijn beland.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws