Technisch Werken

Verkoop elektrische occasions verdubbelde in eerste helft 2019

Er heeft een stijging in de verkoop van elektrische occasions plaatsgevonden in de eerste helft van 2019. In totaal werden 4.500 tweedehands elektrische auto’s verkocht. Dat is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2018. De verkoop van elektrische auto’s tussen particulieren onderling nam toe. In totaal kwam het aantal transacties uit op bijna veertienhonderd stuks. Dit is een stijging van 74 procent. Het bericht over de stijging in de verkoop van tweedehands elektrische auto’s werd bekend gemaakt door informatieprovider VWE Automotive.

Naast de ongeveer veertienhonderd stuks die aan particulieren werden verkocht werden ongeveer 3.100 elektrische occasions door autobedrijven verkocht. Volgens VWE Automotive werd de Tesla Model S het meeste als tweedehands elektrische auto verkocht. Daarna kwam de e-Golf op de ranglijst van bestverkochte tweedehands elektrische auto’s. De afgelopen jaren zijn er in Nederland meer dan veertienduizend exemplaren van de Model S verkocht. Het overgrote deel daarvan, 5.622 stuks, werd in 2018 op kenteken gezet. Als de verkoop van nieuwe elektrische auto’s omhoog gaat merkt men daarvan na een bepaalde tijd ook de gevolgen op de occasionmarkt. Dat is nu ook het geval geweest.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!