Recordverkoop occasions in eerste kwartaal 2018

Gisteren werd al bekend dat het goed gaat met de verkoop van nieuwe auto’s in Nederland. In het eerste kwartaal van 2018 werden aanzienlijk meer nieuwe auto’s verkocht dan in hetzelfde kwartaal in 2017. Inmiddels is duidelijk dat niet alleen meer nieuwe auto’s worden verkocht. Er worden ook meer gebruikte auto’s verkocht.

In de eerste drie maanden van 2018 is de verkoop van occasions in Nederland op recordniveau uitgekomen. In deze periode wisselden in totaal 519.000 tweedehands wagens van eigenaar. branchevereniging BOVAG en databureau RDC hebben het bericht bekend gemaakt en hebben daarbij aangegeven dat 2018 op het gebied van de verkoop van tweedehands auto’s het beste jaar ooit is geweest. Het bericht werd donderdag 5 april bekend gemaakt.

In 2017 werden in dezelfde periode ongeveer 3,9 procent minder auto’s verkocht. In totaal hebben autobedrijven meer dan 302.000 gebruikte personenauto’s van de totaal 519.000 tweedehands auto’s verkocht. Daardoor zijn dealers verantwoordelijk voor 58 procent van de totale tweedehands automarkt. Particulieren hebben onderling ongeveer 216.000 occasions verhandeld in de eerste drie maanden van het jaar. Het ga dusdanig goed met de verkoop van tweedehands auto’s waardoor de brancheorganisaties verwachten dat dit jaar de grens van twee miljoen verkochte tweedehands auto’s voor het eerst zal worden doorbroken.