Technisch Werken

Vastgoedsector de derde financiële crisis

De laatste jaren zijn er al verschillende vormen van financiële crisis geweest. We hebben een Europese schuldencrisis gehad en een kredietcrisis. Hiervan hebben veel Nederlandse bedrijven de nadelige gevolgen ondervonden. Nu dreigt volgens de  directeur toezicht bij De Nederlandsche Bank (DNB), Jan Sijbrand, een nieuwe financiële crisis. Dit melde de directeur in een interview met Het Financieele Dagblad van vrijdag. Volgens hem zou in de vastgoedsector een nieuwe crisis ontstaan.

Sijbrand geeft aan ”Vastgoed is een probleem voor de sector door het structurele overaanbod aan kantoren en winkelpanden. Er is minder behoefte vanwege het nieuwe werken en het internetwinkelen”

Dit zorgt er ook voor dat er minder gebouwd hoeft te worden en er leegstand optreed in kantoren en winkelpanden. De bouwsector krijg hierdoor ook te kampen met de negatieve gevolgen van deze aankomende crisis. De huizenmarkt zit daarnaast ook op slot.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws