Technisch Werken

UWV verwacht 3,5 milajard euro aan WW-uitkeringen in 2020

De kosten die het UWV maakt met betrekking tot de WW-uitkeringen zullen in 2020 ongeveer op 3,5 miljard euro uitkomen. Dat is dus het bedrag dat het UWV verwacht te verstrekken aan mensen die in de WW zitten. Hoewel het bedrag erg fors lijkt is het wel lager dan het bedrag dat de uitkeringsinstantie in eerdere jaren betaalde aan mensen in de WW. In 2018 betaalde het UWV nog ongeveer 4,1 miljard euro uit aan WW-ers. In 2019 viel het bedrag al lager uit en kwam het op 3,7 miljard euro. Volgens het UWV valt het bedrag vooral lager uit omdat de WW-periode is verkort.

Daardoor kunnen mensen minder lang in de WW zitten. In totaal hebben mensen in de WW maximaal recht op 24 maanden WW-uitkering. Dat is lager dan de 38 maanden die eerder werden aangegeven als WW-periode. Het is echter onduidelijk hoe de arbeidsmarkt zich in 2020 zal ontwikkelen. De arbeidsmarkt is natuurlijk verbonden aan het ondernemersvertrouwen en verschillende marktsegmenten. Het is duidelijk dat er veel onzekerheid heerst in de internationale handel. Als daar meer stabiliteit ontstaat kan de economie verder aantrekken.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!