Technisch Werken

Trump maakt eind maart 2018 importheffingen bekend voor Chinese producten

De Amerikaanse president Donald Trump zal naar verwachting deze week bekend gaan maken welke importheffingen hij wil doorvoeren op Chinese producten. De importheffingen zouden gezamenlijk wel tot 60 miljard dollar kunnen gaan bedragen en worden specifiek geheven op Chinese producten. Waarschijnlijk worden de heffingen komende vrijdag aangekondigd. Dit hebben ingewijden rondom de Amerikaanse regering laten weten.

De importheffingen hebben te maken met de goedkope Chinese producten die op de Amerikaanse markt verschijnen. Deze goedkope producten vormen een bedreiging voor de Amerikaanse bedrijven en de Amerikaanse economie. Dit is tenminste het idee van Donald Trump achter importheffingen. De heffingen zijn gericht op Chinese telecommunicatieproducten en op andere technologische producten. Verder komen er ook restricties rond Chinese investeringen in de Verenigde Staten. Trump wil niet dat de Chinezen de Amerikaanse technologie gaan overkopen.

Zo beschuldigd de regering-Trump China van diefstal van Amerikaanse bedrijfsinformatie voor eigen gewin. De heffingen zullen waarschijnlijk eind maart bekend worden gemaakt. Meestal komt er dan ook een periode waarin men bezwaar kan aantekenen tegen de heffingen. Er zijn in Amerika ook veel mensen en bedrijven die denken dat de importheffingen geen positief effect zullen hebben. China heeft namelijk eerder al aangekondigd met tegenmaatregelen te komen als de Amerikaanse importheffingen worden doorgevoerd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!