Technisch Werken

Tesla produceert 5000 Model 3’s in week 26 van 2018

Het gaat inmiddels weer wat beter met de autoproductie van Tesla. De autoproducent heeft naar eigen zeggen afgelopen week vijfduizend Model 3′s gebouwd. Dat is goed nieuws want dit aantal is precies het productiedoel dat het bedrijf aan zichzelf heeft opgelegd. Door de autoproductie van 5000 voertuigen is het bedrijf volgens topman Elon Musk ”een echte automaker” geworden.

Omschakeling naar massaproductie
Tesla is een autoproducent die vooral bekend is vanwege de luxe elektrische auto’s. De luxe modellen worden echter in veel kleinere aantallen geproduceerd. De Tesla Model 3 is echter een auto in een veel lagere prijsklasse en moet in hoge aantallen worden geproduceerd om winstgevend te worden.

Zesduizend auto’s per week
Aan het einde van het tweede kwartaal van 2018 had Tesla al aangegeven dat ze haar productie had opgevoerd naar vijfduizend voertuigen van het type Model 3 per week. Topman Elon Musk verwacht dat de productie zelfs kan toenemen tot zesduizend Model 3′s per week aan het einde van de maand juli. Er moeten echter nog officiële productiecijfers bekend worden gemaakt door het bedrijf.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws