Elon Musk: Tesla zal productiedoelen Model 3 behalen

Topman Elon Musk geeft aan dat hij er vertrouwen in heeft dat Tesla aan haar productiedoelen voor het Tesla Model 3 zal voldoen. Dat heeft Musk aangegeven tijdens aandeelhoudersvergadering in de Verenigde Staten. Tesla lijd momenteel echter verlies. Met name de productie van de Tesla model 3 blijkt op veel moeilijkheden te stuiten.

Het Model 3 is eigenlijk het eerste model dat Tesla in de massa wil gaan produceren. Alleen is het omschakelen van een gespecialiseerd autoconcern in het luxe segment naar een autoproducent voor de middenklasse behoorlijk lastig. Volgens Musk is het echter ”vrij waarschijnlijk” dat Tesla aan het einde van de maand vijfduizend Model 3 voertuigen per week kan produceren.

Toch geeft hij aan dat het ”heel moeilijk” is voor Tesla om een autoproducent in de massaproductie te worden. Gemiddeld worden er 3.500 Model 3 auto’s per week gemaakt door Tesla. Er moet dus nog een omschakeling plaatsvinden om de productie naar een hoger niveau te brengen. De afgelopen maanden heeft Tesla veel geld verloren aan het opvoeren van het productieniveau. Dat is echter onvoldoende gelukt. Daardoor staat het bedrijf nog steeds behoorlijk onder druk.