Technisch Werken

PAI Partners wil het Nederlandse Roompot Vakanties verkopen 2019

Op dit moment is het Nederlandse Roompot Vakanties in handen van de Franse investeringsmaatschappij PAI Partners, een exploitant van vakantieparken. Op vrijdag 18 oktober 2019 maakte Het Financieele Dagblad (FD) bekend dat de investeringsmaatschappij plannen heeft om Roompot Vakanties te verkopen. In totaal zou Roompot Vakanties moeten worden verkocht voor 1 miljard euro. Dat is in ieder geval de prijs die PAI Partners voor ogen heeft.

Deze investeringsmaatschappij heeft Roompot nog maar drie jaar in handen. Roompot Vakanties werd in 2016 namelijk door PAI Partners gekocht van Gilde Buy Out Partners. PAI Partners had voor de overname 600 miljoen euro betaald. De investeringspartij Gilde Buy Out Partners kocht het bedrijf weer in 2011 van AAC Capital Partners. Roompot Vakanties is een bekende formule en heeft meer dan tweehonderd vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De organisatie heeft in 2018 een omzet geboekt van 400 miljoen euro met een bedrijfsresultaat van 72 miljoen euro.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!