Technisch Werken

Luchtkwaliteit Nederlandse grote steden voldoet eind 2018 aan Europese Norm?

In grote steden is de luchtkwaliteit dikwijls zeer slecht vanwege de uitstoot van auto’s en fabrieken. Het is de bedoeling van de overheid dat de luchtkwaliteit in alle Nederlandse binnensteden wordt verbetert de komende tijd. De overheid wil dat de luchtkwaliteit aan het einde van dit jaar voldoet aan de Europese waarden die hiervoor zijn vastgelegd. Daarvoor moeten er echter nog wel aanpassingen worden gedaan. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur geeft aan dat er 10 miljoen euro extra moet worden geïnvesteerd om de luchtkwaliteit te verbeteren in de steden Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Een groot deel van het geld zal worden gebruikt voor de energietransitie. Zo wordt hiervan een deel uitgekeerd als subsidie voor elektrische taxi’s die in de toekomst moeten rijden de hoofdstad. Maandag 25 juni 2018 heeft de staatssecretaris de plannen bekend gemaakt doormiddel van prognoses in de Tweede Kamer. Daarnaast zou ook de luchtvervuiling bij veehouderijen worden aangepakt. In 2023 zullen de overschrijdingen van de luchtkwaliteitsnormen bij de veehouderijen in Nederweert en Someren moeten worden opgelost.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!