Technisch Werken

KVK: eerste half jaar 2019 meer startende ondernemers

In de eerste zes maanden van 2019 zijn er in Nederland 11 procent meer ondernemers gestart ten opzichte van vorig jaar. Dit bericht werd woensdag 3 juli 2019 bekend gemaakt door de Kamer van Koophandel (KVK). Volgens de KVK waren er op 1 juli 1.956.396 ondernemingen ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel. De toename in het aantal startende ondernemers is volgens de KVK vooral toe te schrijven aan de toename in het aantal mensen dat werkt als zelfstandige zonderpersoneel.

Deze zzp’ers worden ook als ondernemers beschouwd en daarom moeten ze ook ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. De KVK heeft berekend dat de groei in het aantal zzp’ers acht procent was. Dit percentage is echter gekoppeld aan het aantal ondernemers dat fulltime als zzp’er werk. Het aantal parttime zzp’ers nam nog sterker toe. Zo steeg het aantal parttime zzp’ers zelfs met 25 procent. Daarnaast waren er ook 2.757 ondernemers die stopten met het werken als zzp’er vergeleken met vorig jaar. In verschillende sectoren steeg het aantal zzp’ers. Met name in de horeca en in de online handel werden meer bedrijven opgestart.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!