Technisch Werken

Kia wil vanaf 2026 jaarlijks een half miljoen elektrische auto’s verkopen

Autoproducent Kia wil de focus de komende tijd steeds meer gaan leggen op de productie van elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft zijn strategie voor de komende jaren bekend gemaakt op woensdag 15 januari 2020. In het zogeheten Plan S heeft Kia aangegeven dat ze vanaf 2026 ieder jaar een half miljoen volledig elektrische auto’s wil gaan verkopen. Dit is een ambitieus doelstelling die niet zomaar behaald kan worden. De autoproducent wil de komende jaren een aantal nieuwe elektrische auto’s gaan ontwikkelen.

In de komende vijf jaar wil Kia in ieder geval elf volledig elektrische auto’s in productie brengen. In 2022 zou de eerste Kia die op een compleet nieuw elektrisch platform gebouwd zal worden verschijnen. De plannen van Kia vereisen een investering van 22,5 miljard euro. Veel van de elektrische Kia voertuigen zullen in ‘advanced markets’ worden uitgebracht. Tot deze afzetgebieden behoren ook de landen van Europa. Kia verwacht in deze markten met haar elektrische modellen een aandeel van 20 procent in de verkoop te kunnen realiseren.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!