Volkswagen produceert elektrische auto’s in China vanaf 2017

Volkswagen gaat de komende jaren meer geld investeren in de productie van duurzamere auto’s in China. De investering zou in totaal bijna 12 miljard euro bedragen. Dit geld wordt onder andere gebruikt voor het ontwikkelen van duurzaam aangedreven auto’s. Volkswagen wil de komende tijd minimaal veertig automodellen gaan produceren in China. Dit heeft de autoproducent donderdag 16 november 2017 bekend gemaakt op een autoshow die werd gehouden in Guangzhou in China.

Het produceren van de elektrische auto’s doet Volkswagen de komende maanden in samenwerking met haar partner JAC Motors. Volkswagen maakte haar bericht over de autoproductie in China bekend nadat de Chinese overheid eerder kenbaar had gemaakt dat autoproducenten in China verplicht zijn op een bepaald quotum te hanteren bij de productie van elektrische auto’s in China. De overheid van China geeft ook aan dat auto’s die rijden op fossiele brandstoffen zoveel mogelijk uit het straatbeeld moeten verdwijnen de komende jaren. Vervuilende auto’s moeten daarom zoveel mogelijk worden vervangen door auto’s die geen of nauwelijks CO2 uitstoten. Vanaf 2040 zullen benzine-auto’s en diesel-auto’s worden verbannen van de wegen in China.

Renault en Nissan hadden kort geleden ook bekend gemaakt dat ze met hun Chinese partner gaan samenwerken met betrekking tot de productie van elektrische auto’s in China. De Amerikaanse automaker Ford heeft dat ook gedaan met haar lokale compagnon.